Recents in Beach

Uzlabots valsts atbalsts elektroauto iegādei

 Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) pilnveidojusi atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei. Atbalsta programmas ietvaros palielināts valsts atbalsts lietota elektroauto un jauna hibrīdauto iegādei, kā arī videi draudzīgo automobiļu iegādei daudzbērnu ģimenēm.


Atbalsts daudzbērnu ģimenēm piecvietīgam elektroauto un jauna ārēji lādējama hibrīdauto iegādei būs 6750 EUR, bet piecvietīgam lietotam elektroauto – 5000 EUR. Ja ģimenei būs interese iegādāties septiņvietīgu auto, atbalsts būs lielāks, ņemot vērā, ka tirgū septiņvietīga automobiļu cena ir vidēji par 30% augstāka. Attiecīgi septiņvietīgam jaunam elektroauto un jaunam ārēji lādējam hibrīdauto atbalsts būs 9000 EUR, bet septiņvietīgam lietotam elektroauto – 6750 EUR.

Lai daudzbērnu ģimenes (aprūpē trīs bērni un vairāk) pārstāvis varētu saņemt atbalstu, ir nepieciešama arī Latvijas Goda ģimenes apliecība. Atbalstu saņems arī audžuģimenes vai daudzbērnu ģimenes, kur bērni ģimenē dzīvo aizbildniecībā un arī, ja ģimenē ir pilngadīga persona līdz 24 gadiem (neieskaitot), kuri iegūst vispārējo/profesionālo/augstāko izglītību vai 11 mēnešus pilda valsts aizsardzības dienestu.

Palielināts valsts atbalsts elektroauto iegādei iedzīvotājiem, kuriem ir interese iegādāties videi draudzīgu automobili, to varēs iegādāties ar lielāku piešķirto valsts atbalstu. Valsts atbalsts lietotam elektroauto tiek palielināts par 1 100 eiro (no 2250 EUR uz 3350 EUR), savukārt, ja iedzīvotājiem ir interese iegādāties jaunu ārēji lādējamu hibrīdauto, tā atbalsts tiek palielināts uz pusi (no 2250 EUR uz 4500 EUR).

Papildus, ja iedzīvotājam ir interese savu veco transportlīdzekli, kurš darbināms ar benzīnu, dīzeļdegvielu vai gāzi, norakstīt, nododot to apstrādes uzņēmumam, par to varēs saņemt 2000 EUR lielu kompensāciju, kas iepriekš bija 1000 EUR. 

Atbalsta programma – Emisijas kvotu izsolīšanas instruments – EKII, iedzīvotājiem ir pieejama no 2022. gada marta.

Ar videi draudzīgo automobiļu sarakstu var iepazīties šeit: 

Informācija ņemta no Klimata un enerģētikas ministrijas mājas lapas.

Šis jau sāk palikt interesanti. Īpaši saistībā ar lietotiem elektroauto, kur atbalsts var sasniegt virs 5000 EUR, ja ir kāds sens auto kuru utilizēt. Domājams, ka tas audzēs elektroauto un lādējamo hibrīdu skaitu. Vai tu apsver tāda auto iegādi?

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri